Δελτία Τύπου - Συνεντεύξεις

 

Μεσόγεια, 8/9/2023

Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»: Βράβευση των Κ. Στεφανίδη, Εμ. Καραλή και Σπ. Ανδριόπουλου

Για δεύτερη χρονιά στο πανέμορφο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος θα διεξαχθεί το παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του κλασικού αθλητισμού, μέσα από μία διοργάνωση με ποικίλες δράσεις. Αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές, στο πλαίσιο των αγώνων, επέλεξαν να τιμήσουν αθλητές που κατάγονται από την Ανατολική Αττική, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Σπύρος Ανδριόπουλος και άλλους διακεκριμένους αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για τον στίβο στη γενιά του μέλλοντος.

Το παιδικό Φεστιβάλ διεξήχθη για πρώτη φορά πέρυσι και συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι πήραν μέρος σε αγώνες, παρακολούθησαν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και διασκέδασαν. Αυτή τη χρονιά, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις όπου ο κλασικός αθλητισμός θα συναντήσει την επιστήμη, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση.

Από αθλητικής πλευράς θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα στίβου συλλόγων και σχολείων, ο αγώνας δρόμου «Τρέξε με το παιδί σου» ενώ θα υπάρχουν και αθλητικές πίστες μάχης όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι.

Στον τομέα των επιστημών θα λειτουργήσει τεχνολογικό πάρκο στο οποίο η επιστημονική ομάδα από το Ίδρυμα Ευγενίου Ευγενίδους θα κάνει επιδείξεις πειραμάτων και μηχανικών κατασκευών που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα ενώ θα υπάρχουν σταθμοί δεξιοτήτων και προσομοιωτές αθλημάτων. H Beyond Robotics σε συνεργασία με το Μετσόβιο πολυτεχνείο, μέσα από τη δράση «Οτοστόπ στο διάστημα» θα μυήσει όσους βρεθούν στον χώρο στα μυστικά του διαστήματος. Παράλληλα, θα υπάρχει παράσταση Καραγκιόζη, θεατρική παράσταση «Alladin the show», playmobil fun park, καραόκε κ.α.

Το Φεστιβάλ «Μεσόγεια» θα έχει και κοινωνικές δράσεις για την υγεία, όπως αιμοδοσία, συλλογή μυελού των οστών, αλλά και ανακύκλωση και δενδροφύτευση με ειδικό σχολείο.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, η περιφέρεια Αττικής, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Mεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Admiral και το «Ζαγόρι». Υποστηρικτές είναι η ΑΜΚΕ «Αιγαίας» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Sportsfeed και το Sportime.

Με δύο αθλητικές διοργανώσεις το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»

Μεσόγεια, 15/9/2023

Κλασικός αθλητισμός, πολιτισμός και επιστήμη θα αποτελέσουν το τρίπτυχο του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια», που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου». Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν το Διασχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, Κ14.

Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.800 μαθητές και μαθήτριες. «Θα είναι ένα πολύ όμορφο διήμερο και θα φέρουμε κοντά τα παιδιά στον κλασικό αθλητισμό. Θα συνδυάσουμε τον αθλητισμό με την επιστήμη. Θέλουμε, κάθε χρόνο, η διοργάνωση να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα νέα παιδιά», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μέλος του ΣΕΓΑΣ και εμπνευστής της διοργάνωσης.  

Η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά πέρυσι και πήραν μέρος περισσότερα από 1.600 παιδιά. Εφέτος το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και δύο αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες θα πάρουν μέρος πρωταθλητές του μέλλοντος. «Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν οι Διασχολικοί Αγώνες Ανατολικής Αττικής και οι Διασυλλογικοί Κ14. Ως άνθρωπος του στίβου σας καλώ να έρθετε για να χειροκροτήσουμε τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Χάρης Παπαδιάς.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα υπάρχουν σταθμοί δεξιοτήτων, Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, επιδείξεις πειραμάτων βιολογίας και χημείας, τηλεσκόπιο, ρομποτικά κ.α. Βασικός αρωγός για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ήταν και εφέτος ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος. «Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει ανυπόμονα και την εφετινή. Τα παιδιά θα αθληθούν και θα διασκεδάσουν. Θα βραβεύσουμε διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες της περιοχής, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Σπύρος Ανδρικόπουλος κ.α., που έχουν κάνει κατάθεση ψυχής στον αθλητισμό», τόνισε ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου.

Εκτός από τον αθλητισμό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας  στο Playmobil Fun Park. «Αυτοσκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσπάθεια για το παιδικό χαμόγελο και η ενίσχυση της αθλητικής και όχι μόνο παιδείας των νέων της Ανατολικής Αττικής. Η άνθιση του κλασικού αθλητισμού τα τρία τελευταία χρόνια στην Αττική επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας και ενισχύει το όραμά μας», δήλωσε η διευθύντρια της διοργάνωσης Αριάδνη Δάδα ενώ ο πρόεδρος του Α.Ο. «Άρτεμις» Γιώργος Πάσχος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ «ιδιαίτερα σημαντικό για την Ανατολική Αττική γιατί έχει βάση το παιδί και τον κλασικό αθλητισμό».

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του Φεστιβάλ «Μεσόγεια» υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που μιλάει για αξίες και όραμα. Απευθύνεται σε παιδιά, σε μία χώρα που έχει θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας. Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα δούμε τις συνέπειες», υπογράμμισε ο Καθηγητής Αθανάσιος Στρίγκας.  

Η διοργάνωση, από αγωνιστικής πλευράς, θα αποτελέσει έναν από τους τελευταίους αγώνες της εφετινής περιόδου του ανοικτού στίβου για παιδιά Κ14. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και εφέτος θα στηρίξουμε τα «Μεσόγεια». Ως αθλητική εταιρεία έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε δίπλα στον αθλητισμό και, ιδιαίτερα, στα νέα παιδιά», δήλωσε ο υπεύθυνος αθλητικών χορηγιών της Admiral Δημήτρης Στεφανόγλου.

Για τη σημασία που έχει η μύηση στον αθλητισμό στην παιδική ηλικία μίλησε το μέλος του ΣΕΓΑΣ Νίκος Τσώνης, «Πρόκειται για ένα πρότυπου φεστιβάλ που απευθύνεται στην νεολαία. Το πέρασμα των αξιών στα παιδιά λαμβάνεται σε αυτή την ηλικία».

Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι  Ραφαηλία Καλλιούπη, υπεύθυνη του εθελοντικού προγράμματος και υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, ο Βαγγέλης Τσέπας, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού «Άρτεμις», ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος που εκπροσώπησε τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου, Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών», η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Φυσικής Αγωγής Χαρά Ρόμπου κ.α.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, η περιφέρεια Αττικής, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Mεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Admiral και το «Ζαγόρι». Υποστηρικτές είναι η ΑΜΚΕ «Αιγαίας» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Sportsfeed και το Sportime.